top of page
Foto van schrijverIsabelle

Sophie Kinsella - De partycrasher

Effie heeft een gelukkige kindertijd en jeugd gehad. Als haar ouders uit elkaar gaan, stort haar wereld in.

Wanneer haar vader dan ook nog eens met een veel jongere goudzoeker een nieuwe relatie begint en haar ouderlijke huis zonder overleg wordt verkocht, is het hek van de dam. Ze voelt zich niet welkom op het decadente afscheidsfeest dat voor familie en vrienden wordt georganiseerd als afscheid van het huis, maar ze wil wel nog enkele persoonlijke spulletjes bemachtigen. Effie breekt dus ongezien in op het feest, maar in plaats van haar leuke hebbedingetjes te vinden, stuit ze op allerlei geheimen in de familie.


Deze nieuwste Kinsella doet de reputatie van de schrijfster als – in mijn ogen alleszins – godin van de feelgood alle eer aan. Wat een heerlijk verhaal. De cover verraadt meteen de ludieke kant van het verhaal. De typische schrijfstijl waarbij Sophie Kinsella elke gedachte en elk gevoel van het hoofdpersonage op een grappige manier weergeeft, kenmerkt ook dit verhaal. Personages worden diep uitgewerkt, verhaallijnen lopen op een leuke manier in elkaar over. Het verhaal wordt tot in de details uit de doeken gedaan en het verveelt geen moment. Integendeel zelfs, je wil als lezer alles weten. Door de goed uitgewerkte details en visuele schrijfstijl, zie je het hele verhaal zo voor je en wil je mee met Effie iedereen op het feest gaan begluren. Het is een kunst om het verloop van één avond zo uitgebreid te vertellen, op een ludieke, maar ook aangrijpende wijze, zonder dat het een moment verveeld.

Een overheerlijk boek dat je absoluut bovenaan je leeslijst moet zetten als je het mij vraagt. Hou je van een leuke komedie, doorspekt met feelgood en romantiek, dan is dit een must read.

Dit boek krijgt van mij vijf sterren. Recensie geschreven door Isabelle

Boekspecificaties

Titel: De partycrasher

Auteur: Sophie Kinsella

Genre: Feelgood | Roman

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 336

Uitgever: The House of Books

Verschijningsdatum: maart 2022

ISBN: 9789044364460




10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page