top of page

Saskia M.N. Oudshoorn - Los geslagen

Advocate Annemie en haar echtgenoot Frederik worden geselecteerd voor een project. Ze verhuizen daarvoor naar een woonwijkje van vier huizen, waarbij het de bedoeling is dat de vier gezinnen zorg dragen voor elkaar. Dat komt voor Annemie wel goed uit, nu haar vader hulpbehoevend is en zijn intrek bij hen heeft genomen.

Om elkaar beter te leren kennen, organiseren ze een BBQ en gaan nadien samen op vakantie naar Ibiza, waar één van de gezinnen een huis heeft. Na hun terugkeer doet zich een drama voor: Annemie’s vader overlijdt onder verdachte omstandigheden.


De titel en cover passen uitstekend bij het verhaal. Je leest het boek vanuit de derde persoon, waarbij Annemie het hoofdpersonage vormt. Af en toe lees je een stukje, aangeduid in cursief, waarbij je aanvankelijk nog niet weet vanuit wiens standpunt dit is geschreven. Een goede manier om wat spanning op te bouwen. Af en toe worden er quotes gehanteerd in het verhaal, wat origineel is. Er zijn verschillende verhaallijnen en intriges die tijdens het lezen goed te volgen zijn.

De schrijfstijl in dit boek is tweeledig. Sommige hoofdstukken zijn enorm beschrijvend en vertellend, waardoor ik het lastig had om mijn aandacht erbij te houden. Andere hoofdstukken bevatten vlotte en uitgebreide dialogen en deze lezen dan weer supervlot. Voor mij mocht het hele boek opgebouwd zijn met hoofdstukken van de laatste soort. Dat had me meer meegenomen in de diepte van het verhaal. De verschillende karakters werden goed uitgewerkt.

Opvallend bij dit boek is dat het verhaal in de eerste plaats gaat over de intriges en de onderlinge verhoudingen tussen de personages. De dood van Annemie’s vader is eigenlijk maar een van de gebeurtenissen in het verhaal en ook het politie-onderzoek komt nauwelijks aan bod. Hierin verschilt het verhaal van een ‘klassieke’ thriller, ook al is dit voor mij geen negatief aspect. Ik zou het verhaal daardoor wel eerder omschrijven als een psychologische roman dan een thriller, want het verhaal is eigenlijk niet spannend. Wel komen er verschillende thema’s aan bod die uiteindelijk een geheel en een rode draad bevatten.

Ik raad dit verhaal eerder aan de fans van psychologische romans aan dan aan de thrillerfan die op zoek is naar een spannend verhaal.

Bedankt, uitgeverij De Crime Compagnie, voor dit recensie-exemplaar.

Rating: 3*


Boekspecificaties

Titel: Los geslagen

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn

Genre: thriller

Uitvoering: ebook

Aantal pagina’s: 320

Uitgever: De Crime Compagnie

Verschijningsdatum: 22/09/2022

ISBN: 9789461096937

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page