top of page

Ben Kegels -Schaduw

De familie Zukic is een vooraanstaande familie. Ivan runt een goed draaiend bouwbedrijf, zijn vrouw Claire is de perfecte thuisblijvende vrouw die voor de familie zorgt en hun drie kinderen doen het goed op school en zijn graag geziene kinderen. De familie is populair in de plaatselijke golfcub. Een ideaal familieplaatje, althans naar de buitenwereld toe.

Maar dan zet een reeks gebeurtenissen het leven van de verschillende gezinsleden op hun kop. Kunnen ze hun familie en hun huidige bestaan redden van de ondergang?


‘Schaduw’ is het eerste boek dat ik van Ben Kegels lees. De hoofdstukken worden weergegeven in dagen van de week en de scenario’s spelen zich op specifieke tijdstippen af. Opvallend bij dit boek is dat er niet één hoofdpersonage is, maar dat we alle vijf de gezinseden vanuit hun eigen perspectief volgen. Dat is zeker een meerwaarde bij dit verhaal, want zo kan je hen begrijpen en leer je hen goed kennen. De personages zijn goed uitgewerkt.

Je krijgt een mix van een thriller, een roman en een young adult, wat ik erg fijn vind. Door deze aanpak vlieg je door het boek heen. Er zitten meer dan voldoende triggers in waarbij je wil weten hoe het komt of hoe een situatie zal aflopen. De onderhuidse spanning en het mysterieuze aspect zijn aanwezig en er zitten verrassende elementen in het verhaal. Hierdoor krijg je een vlotte vaart in het verhaal en nieuwe elementen blijven op je afkomen, zonder dat het chaotisch wordt. Je wordt meegetrokken in een rollercoaster van emoties en gebeurtenissen.

Het einde vind ik enigszins teleurstellend. De aanpak van het verhaal verandert plots en de epiloog liet me nog met enkele vragen achter. Dat is heel jammer, want de opbouw en plot van het verhaal zijn zeer goed.

Toch vond ik het boek in het algemeen erg aangenaam om te lezen en wil ik absoluut nog meer lezen van deze auteur.


Dankjewel, uitgeverij Hamley Books voor dit recensie-exemplaar.

Rating: ****


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Schaduw

Auteur: Ben Kegels

Genre: thriller

Uitvoering: ebook

Uitgever: Hamley Books

Verschijningsdatum: 09/11/2022

ISBN: 9789464661316


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page