top of page

Linda van Rijn - Playa Blanca

Laura Van Diemen en haar vriend Ruben trekken samen met hun vriendengroep naar Lanzarote voor een welverdiende vakantie. Op het programma staat relaxen en genieten. Aanvankelijk is dat ook zo en bij een uitstapje naar het strand leren ze een Nederlands koppel kennen.

De vriendengroep wordt uitgenodigd op een feestje bij hun nieuwe vrienden. Alle ingrediënten voor een leuke avond zijn aanwezig: vakantiesfeer, lekkere drankjes, een toffe DJ, een dansvloer bij het zwembad. Maar terwijl iedereen aan het feesten blijft, voelt Laura zich erg dronken worden. Het volgende wat ze zich herinnert, is dat ze weer wakker wordt op haar hotelkamer. Haar hele lijf doet pijn. Ze vermoedt dat ze werd gedrogeerd op het feestje en doet aangifte. Dit zet echter een reeks gebeurtenissen in gang waardoor hun fijne vakantie een nachtmerrie dreigt te worden.


Linda Van Rijn zet met ‘Playa Blanca’ een thriller neer met een hedendaags thema. Haar schrijfstijl is vlot leesbaar en kent een mooie opbouw van gezellige vakantiesfeer naar een grimmiger wordende spanning. Het verhaal wordt vanuit het standpunt van Laura verteld.

Je wordt meermaals op het verkeerde been gezet in dit verhaal, wat erg leuk is. Anderzijds voel je al wat er gaat komen op momenten dat het net spannend wordt. Zelf hou ik wel van een dergelijke vakantiethriller, maar als je meer fan bent van grote plottwist, hoge spanningsbogen en op het puntje van je stoel zitten, dan ga je dat hier minder vinden. Persoonlijk hou ik wel van deze stijl en is het boek me goed bevallen.

Rating: ****


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Playa Blanca

Auteur: Linda Van Rijn

Genre: thriller

Uitvoering: ebook

Aantal pagina’s: 179

Uitgever: Marmer

Verschijningsdatum: 11/10/2022

ISBN: 9789460687174

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page