top of page
Foto van schrijverSilvie

Samantha Stroombergen - De dwalenden

Rechercheur Léon Coeur ontvangt een polaroidfoto van een doodsbang tienermeisje in een donker weiland. Op de achterkant staan coördinaten.

Direct ziet Léon overeenkomsten met de omstandigheden waarin Lena Delfosse werd gevonden, de beste vriendin van zijn nichtje Hanna. Het meisje werd tien jaar geleden vermoord... Eenmaal op de locatie aangekomen, blijkt het meisje al dood te zijn. Léon moet eigenlijk wegens gezondheidsredenen rustiger aan doen, maar hij kan deze zaak onmogelijk aan iemand anders overlaten. De moordenaar van Lena zit nog steeds in de gevangenis van Vught, dus wie is hem aan het kopiëren en zit er achter deze moord?


Voor Hanna komt deze moord als een grote klap. Ze begon eindelijk het trauma van tien jaar geleden een beetje achter zich te laten. Voor haar eigen bestwil mag ze zich bij de politie niet bezighouden met deze zaak. Maar dan laat de moordenaar van Lena doorschemeren dat hij bereid is te vertellen wat hij weet. Op één voorwaarde: Hanna is de enige met wie hij wil praten. En ze moet alleen zijn.


'De dwalenden' is het derde deel van de serie met Léon en Hanna. Het verhaal begint meteen met een pakkende inleiding. Als Léon de polaroid ontdekt wordt het nog mysterieuzer. Wie heeft de foto bij hem bezorgd en wie zit er achter deze moord? Helaas blijft hierna de spanning lange tijd weg. Het verhaal kabbelt een beetje voort.


Dit derde deel draait nu voornamelijk om Hanna en haar traumatische ervaring uit het verleden. In de voorgaande delen kwam dit ook al wel eens ter sprake, maar nu is het echt het hoofdonderwerp en oude wonden worden weer opengehaald.


Ik vond dit deel zeker wel weer interessant om te lezen, maar vergeleken met de voorgaande delen vond ik dit verhaal iets minder goed. Ik denk dat het kwam doordat ik toch de spanning miste. Het einde had ik echter niet aan zien komen...

Dit boek krijgt van mij drie en een halve ster. Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: De dwalenden Auteur: Samantha Stroombergen

Bindwijze: Paperback Aantal pagina's: 400

Genre: Thriller Uitgever: Boekerij Verschijningsdatum: juni 2021 EAN: 9789022591543




1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page