top of page

Rachel van Charante – Het schuilhuis

Het is 1944 en de Tweede Wereldoorlog is in volle gang. De 18-jarige Victoria van Coevorden wordt door haar ouders aangespoord om te trouwen met haar steenrijke jeugdvriend Robert. Dit doen ze namelijk omdat de familie van Coevorden financiële problemen hebben.

Op een dag stort er een Engels gevechtsvliegtuig neer achter Victoria’s familielandhuis. De piloot overleeft de crash en Victoria besluit hem te helpen. Gevaarlijke weken volgen en ze moet proberen de piloot verborgen te houden voor Robert en haar familie.


Maar Robert houdt iets voor haar achter en zodra Victoria het geheim ontdekt, smeedt ze een plan waarvan ze de tragische gevolgen nog niet kan overzien. Vijfenzeventig jaar later krijgt Victoria een advertentie onder ogen en wordt ze alsnog door haar verleden ongehaald. Ze besluit om niet langer te zwijgen en haar verhaal te vertellen… ‘Het schuilhuis’ wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Zo is er Iris, een journaliste die in Amsterdam woont. Ze heeft in een tweedehandskastje wat foto’s gevonden en is op zoek naar de eigenaar hiervan. Zo komt ze in contact met Victoria, het tweede perspectief. Je maakt sprongen in de tijd en leert zo het verhaal van haar en de Engelse piloot kennen. De schrijfstijl is heel prettig en vlot. De afwisseling tussen de twee personages (en het heden en verleden) is ook heel prettig. Vooral het personage van Victoria wordt goed uitgediept. Het is een treurig en heftig verhaal en het geeft de situatie in 1944 goed weer. Doordat het zo vlot geschreven is, vlieg je door het boek heen. Ik had het dan ook binnen een aantal uurtjes gelezen. Het beviel mij erg goed, dus ik ga zeker ‘Het grachtenhuis’ binnenkort lezen!

Dit boek krijgt van mij vier sterren.

Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: Het schuilhuis

Auteur: Rachel van Charante

Genre: Oorlogsverhaal

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 303

Uitgever: Xander Uitgevers

Verschijningsdatum: maart 2022

ISBN: 9789401616522
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page