top of page

Nicholas Sparks - De wens

Maggie Dawes is een bekend fotografe, die de hele wereld is rondgereisd, op zoek naar de meest iconische plaatsen. Ze heeft een succesvolle kunstgalerie in New York en heeft een populaire vlog op Youtube.

Het lijkt erop dat haar leven geslaagd is, maar niets is minder waar. Door een zware medische tegenslag is ze deze kerst op zichzelf aangewezen. Gelukkig vindt ze een luisterend oor bij haar assistent Marc, met wie ze de laatste tijd een goede band heeft opgebouwd. Ze verteld hem haar levensverhaal, dat getekend werd toen ze op haar zestien jaar door haar ouders werd weggestuurd naar een tante die ze amper kende, op een eiland waar ze niemand kende en waar niets te beleven viel. Gelukkig heeft ze mooie herinneringen aan Bryce, één van de weinige andere tieners destijds op het eiland. Door hem leerde ze haar passie voor fotografie. En dat jaar beleefde ze haar mooiste kerst ooit.


Nicholas Sparks schrijft met ‘De wens’ een stevige roman van 400 bladzijden. Zoals we gewoon zijn in zijn boeken, zijn er tijdssprongen tussen heden en verleden. Het boek bevat verrassend weinig hoofdstukken. Het grootste deel van het boek speelt zich af in 1996, het jaar waarin Maggie op 16-jarige leeftijd op het eiland terechtkwam.

Sparks schrijft vanuit de derde persoon door de ogen van Maggie. Enkel in het laatste hoofdstuk is er een ander perspectief. Het verhaal verloopt traag, maar zeer gedetailleerd. Je leert daardoor de hoofdpersonen zeer goed kennen, beleeft hun gevoelens en gedachten mee en als lezer heb je het gevoel hun leven mee te maken vanop de eerste rij.

Typerend voor de romans van Sparks is dat er levensecht tegenslagen in het boek voorkomen en dat je ook hier de emotionele rollercoaster mee ingetrokken wordt. Gevoelige zieltjes houden best hun zakdoek paraat.

Toch verloopt dit verhaal anders dan zijn overige boeken, want het heden komt naar mijn aanvoelen minder aan bod. De focus ligt echt op vroeger. Liefde, vriendschap, verdriet en keuzes maken zijn centrale thema’s in ‘De Wens’.

Zijn beschrijvingen zijn talrijk en beeldend en worden aangevuld met heel wat dialogen, die soms zeer intens en diep gaan. De wereld en het leven zoals het is, met ups en downs, dat is wat je mag verwachten in dit boek. Prachtig beschreven! Een zeer mooi verhaal dat alweer zeer sterk uitnodigt tot verfilming.

Bedankt, uitgeverij Lannoo, voor dit recensieboek!

Rating: *****


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: De wens

Auteur: Nicholas Sparks

Genre: roman

Uitvoering: paperback

Aantal pagina’s: 400

Uitgever: Lannoo / Boekerij

Verschijningsdatum: 28/10/2022

ISBN: 9789022597576


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page