top of page

Patricia Van Dam - Pumps in de blubber

Alexia is een verwend rijkeluismeisje dat het gewend is op haar wenken bediend te worden. Haar mooie leventje kent een einde op het moment dat haar vader beslist dat de tijd gekomen is om hem op te volgen in het bedrijf. Om haar te leren dat er hard moet gewerkt worden, stuurt haar vader Alexia ter voorbereiding naar een ranch waar ze als zomerhulp moet meewerken.

Dit is compleet tegen de zin van Alexia, die zich had voorbereid op een luxueuze vakantie. Ze belandt in haar dure kledij en mooie pumps letterlijk in de blubber. Het is aan haar om uit te dokteren hoe ze de zomer zal doorbrengen. Blijft ze koppig vasthouden aan haar eigen ideeën of kan ze op haar eigen manier toch water in de wijn doen?


De titel en cover van dit e-book spraken me direct aan (hoe geweldig zijn die Louboutins!) en ook de korte inhoud klinkt al meteen erg aanlokkelijk. De schrijfstijl van Patricia is hoe een feelgood hoort te zijn. De zinnen vloeien mooi in elkaar over, afgewisseld met dialogen op het juiste moment. Je leest dit verhaal dan ook zeer vlot door. De hoofdstukken worden afwisselend verteld vanuit het perspectief van Alexia en Travis, de zoon van de rancheigenaar, telkens vanuit de ik-vorm. Op die manier wordt je meegetrokken in het verhaal.

De inhoud is erg leuk. Er komen heel wat personages aan bod, maar ze zijn goed uit elkaar te houden, omdat ze elk een duidelijk karakter meekrijgen. Dat maakt dat de personages allemaal likeable zijn en goed werden uitgewerkt.

Ook de plot is goed uitgewerkt. Er wordt afgeweken van de verwachtingen die ik had en dat verraste me op een positieve manier. Om nog maar te zwijgen van het hoofdstuk dat zich opnieuw in ‘het paradijs’ afspeelt… heerlijk!

Ik ben blij dat dit boek het eerste van een reeks is en dat er nog meer volgt. Ik had zelf al hoop opgebouwd over wie het volgende boek zou gaan en dat blijkt te kloppen, dus het zit helemaal goed.


Ik heb er een favoriete auteur bij! Dankjewel, uitgeverij Hamley Books, voor dit heerlijke recensie-exemplaar.

Rating: 4,5*


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Pumps in de blubber

Auteur: Patricia Van Dam

Genre: feelgood

Uitvoering: ebook

Aantal pagina’s: novelle

Uitgever: Hamley Books (Books & Butterflies)

Verschijningsdatum: 17/08/2022

ISBN: 9789464661262



2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page