top of page

Natalie Cox - Mij niet gezien!

Clem loopt niet zo hoog op met haar eigen leven. Hoewel ze van haar familie houdt, wil ze hen liefst zo veel mogelijk vermijden, haar baas heeft gedreigd met ontslag, haar ex wil tegen haar wil in beste vrienden blijven en haar bovenbuur heeft een contactverbod tegen haar hond aangevraagd.

Alsof dat nog niet genoeg is, zit ze tot over haar oren in de schulden. Wanneer ze ontdekt dat ze slachtoffer is geworden van identiteitsfraude en haar bankrekening is leeggehaald, is ze de wanhoop nabij. Het politieonderzoek schiet maar niet op, dus Clem besluit de knappe rechercheur met zijn zwoele stem een handje te helpen. Ze start haar eigen onderzoek en gaat wel héél graag haar bevindingen rapporteren aan de leuke politieman.

‘Mij niet gezien!’ heeft een echte feelgood titel en cover. Het verhaal is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van hoofdpersonage Clem. De schrijfstijl is geweldig leuk. Er zit zeer veel humor in verwerkt, zowel in de naïviteit als de redeneringen van Clem, de leuke vergelijkingen en fijn uitgewerkte details, zoals bijnamen voor zowat iedereen. Ook de dialogen zijn heel spontaan en erg leuk. Ik vind het alleen wat jammer dat deze dialogen in de eerste hoofdstukken wat op zich laten wachten. Die zijn nogal beschrijvend uitgewerkt. Gelukkig komt het verhaal nadien helemaal op gang en volledig tot zijn recht. De hilarische situaties en misverstanden worden er alleen maar grappiger en talrijker op. Op het einde van het boek wordt het zelfs nog spannend.

De hoofdstukken zijn lang en het boek is redelijk dik, waardoor het verhaal gelukkig niet te snel eindigt. Ook worden de personages en vooral dat van Clem (en niet te vergeten haar hond Charlie Bucket) zeer grondig uitgewerkt. Je krijgt als lezer hierdoor het gevoel dat je je zelf in het leven van Clem bevindt en je alles vanop de eerste rij meebeleeft.

Dit is een overheerlijke feelgood met de nadruk op misverstanden, stommiteiten, naïviteit en hilariteit, doorweven met een sprankel romantiek. Een absolute aanrader!

Dit boek krijgt van mij vier en een halve ster. Recensie geschreven door Isabelle

Boekspecificaties

Titel: Mij niet gezien!

Auteur: Natalie Cox

Genre: Literatuur & Romans

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 368

Uitgever: Boekerij

Verschijningsdatum: juli 2022

ISBN: 9789022591192




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page