top of page

Matt Haig – The Midnight Library

Wat bevindt er zich tussen leven en dood? Een bibliotheek, is een antwoord dat ik nooit eerder hoorde. Bijzonder en uniek boek, echt een must-read!

Nora Seed weet niet goed wat ze met haar toekomst wil en alles zit tegen. Wie zal haar nog missen? Ze maakt eerst een afscheidsbrief. Hiermee begint het boek direct heftig en heeft mij te pakken.


De klok blijft staan op 00:00. Tussen leven en dood. Ze bevindt zich in de middernacht bibliotheek, hier heet ze de kans om dingen anders te doen. Alle mogelijke versies van haar leven zijn hier. Steeds probeert ze te zorgen dat ze van minder dingen spijt heeft en dingen anders te doen, natuurlijk lopen die nooit zoals verwacht. ‘It’s not what you look at that matters, it’s what you see’ Wat een uniek verhaal. Leuk om te lezen en heeft uiteindelijk ook een mooie les. Dit boek is zó veel voorbijgekomen, ik was al nieuwsgierig wat dit inhield en bleef het tegenkomen. Het beste boek dat ik dit jaar las? Waarschijnlijk niet, maar zeker een boek dat ik zal onthouden en dat ik niet had willen missen. Soms heftig, soms mooi, soms voelde het wat ongeduldig aan. Al met al een uniek verhaal dat ik zeker zou aanraden, deze blijf je onthouden. ‘It was interesting, she mused to herself, how life sometimes simple gave you a whole new perspective by waiting around long enough for you to see it.’ ‘She was a waterfall of apologies. She was drowning in herself’


Dit boek krijgt van mij vier sterren.

Recensie geschreven door Jasmijn

Boekspecificaties

Titel: The midnight library

Auteur: Matt Haig

Genre: Literaire roman

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 288

Uitgever: Canongate

Verschijningsdatum: September 2020

ISBN: 0525559477
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page