top of page

Vannessa Thuyns – De kluts kwijt

Wanneer haar wanhopige ouders hulp nodig hebben, besluit Naomi in te gaan op het onmogelijke voorstel van haar ex Terence. Hij is eigenaar van een restaurant en Naomi moet zich voordoen als culinair journalist. Als het haar lukt om een diepgaand artikel te schrijven over zijn mediaschuwe chef-kok zal Terence haar ouders helpen. Lijkt een makkie, toch?

Helaas moet Jonas, de stugge chef-kok, niets hebben van journalisten en Naomi heeft helemaal geen verstand van koken. Toch probeert ze er alles aan te doen om het vertrouwen van Jonas te winnen en meer over hem te weten te komen. Ondertussen belandt haar vader in de laatste fase van Alzheimer en is hij totaal de kluts kwijt. De tijd begint te dringen en het artikel over Jonas moet worden ingeleverd. Maar wat als blijkt dat het verleden van Jonas te heftig is om dit met de buitenwereld te delen? En Naomi moet toegeven dat ze hem meer dan ‘gewoon aardig’ vindt? Is het dan nog mogelijk om niemand teleur te stellen..? Via een winactie van Bookchoice mocht ik deze feelgood alvast vooruit lezen. Ik was heel erg benieuwd, mede door de vrolijke cover. We leren in dit verhaal Naomi kennen. Ze heeft een lastige ex (Terence) die voor problemen bij haar ouders zorgt. Naomi wil haar ouders helpen en voelt zich noodgedwongen om haar ex te helpen. Dan zal alles vast goedkomen, toch? Helaas blijkt de opdracht die ze moet voltooien toch niet zo makkelijk te zijn. Jonas wil namelijk niets over zijn leven vertellen. Naomi voelt zich tot hem aangetrokken, maar is dit wederzijds? En dan is er nog haar zieke vader. Hij gaat hard achteruit en is steeds vaker in paniek omdat hij veel dingen niet meer herinnert. Dit proces heeft Vannessa heel mooi op papier weten te zetten. Het verhaal bevat veel humor, maar toch is er ook een hoop verdriet te bespeuren en wordt de ziekte Alzheimer goed onder de aandacht gebracht. Desondanks had ik toch regelmatig een grote glimlach op mijn gezicht. Vannessa heeft namelijk een super fijne, leuke en vlotte schrijfstijl. De ontwikkelingen tussen Naomi en Jonas waren ook mooi om te lezen. Ik ben dan ook erg enthousiast over dit mooie verhaal en het bevat eigenlijk alle ingrediënten voor een geslaagde feelgood.

Vanaf 1 mei kun je deze feelgood exclusief lezen op Bookchoice. Zeker doen hoor! Ik wil @bookchoice en @vannessa_thuyns bedanken voor dit recensie-exemplaar!


Dit boek krijgt van mij vier en een halve ster.

Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: De kluts kwijt

Auteur: Vannessa Thuyns

Genre: Feelgood

Uitvoering: E-book

Aantal pagina’s: 230

Uitgever: VBK Media

Verschijningsdatum: mei 2022

ISBN: 9789032520144
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page