top of page

Floortje Sanders- Hotel Happiness

Hotel Happiness is het eerste deel van een nieuwe tweedelige feelgoodserie van Floortje Sanders. In deze serie probeert Lana opnieuw haar geluk te vinden in Amsterdam. Halsoverkop vertrekt Lana uit haar boerderij bij het Franse Annecy als ze erachter komt dat haar vriend Julien is vreemdgegaan.

Ze gaat aan de slag in hartje Amsterdam bij het gezellige Hotel Happiness, waar ze omringd wordt door een tikje excentrieke maar hartelijke collega’s. Ook maakt ze kennis met Lenie uit de Jordaan, die zich als een moederkloek over Lana ontfermt. En als ze ook nog eens in de armen belandt van de aantrekkelijke Omar, wijst alles op een happy end. Maar het grote verdriet uit haar verleden heeft Lana nog geen plek gegeven. Kunnen Julien en zij écht zonder elkaar?


Wat een heerlijk feelgood verhaal. Echt een december boek. Sneeuw, gezelligheid, liefde en de feestdagen. Zomaar een paar steekwoorden om dit boek te omschrijven. Je maakt kennis met Lana, ze woont in Frankrijk en maakt een traumatische ervaring mee. Ze vertrekt halsoverkop naar Nederland. Lana is aangenomen om te gaan werken in Hotel Happiness. De schrijfster heeft het hotel zo duidelijk omschreven dat het lijkt alsof je als lezer incheckt. Ze krijgt een warm en hartelijk welkom en als lezer maak je kennis met de bijpersonages. Wat een lieve club mensen werken er in het hotel. Met elk personage maak je kennis, iedereen bouwt een band op met Lana. Lana blijft worstelen met wat haar is overkomen. Ze probeert haar leven weer op orde te krijgen en valt voor een knappe en rijke sjeik. Voor heel even is ze gelukkig en lacht de toekomst haar tegemoet. Maar haar verleden blijft haar achtervolgen. Naast Lana maak je ook kennis met Julien. Het verhaal wordt afwisselend vertelt vanuit Lana en Julien. Eerst lijkt Julien de slechterik en degene die alles verkeerd heeft gedaan. Maar gaandeweg kom je erachter dat Julien ook worstelt met het verdriet en daarom verkeerde beslissingen maakt. Hij wil dolgraag naar Lana om de dingen uit te leggen en om te kijken of er nog een toekomst voor hun is weggelegd. Maar door ongelukkige omstandigheden, lukt het hem niet. Lana daarentegen heeft het gezellig met de sjeik, kan goed opschieten met haar leuke collega’s en gaat geregeld op bezoek bij een lieve, oude dame. Wanneer Julien het geluk weer aan zijn zijde heeft, kan hij naar Lana. Maar of het op tijd is, en of het nog goed komt? Daar kom je achter als je dit heerlijke verhaal gaat lezen. Ik geef het boek 4 sterren.Titel: Hotel Happiness

Auteur: Floortje Sanders

Genre: Feelgood

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 304

Uitgever: Luitingh Sijthoff

Verschijningsdatum: Oktober 2022

ISBN: 97890210303405 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page