top of page

Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn -De wensenwinkel

Wanneer Claire het oude naaisalon cadeau krijgt van haar bejaarde oma, weet ze onmiddellijk dat ze dit pand in de familie wil houden. Ze kent niets van naaien, dus krijgt de winkel een andere bestemming. Samen met haar vriendin Josie willen ze een wensenwinkel openen.

In de maand december willen ze tegen betaling de wensen van mensen uit laten komen. De opbrengst gaat naar de opsmuk van het bejaardenhuis waar Claire’s oma verblijft.

Al snel vinden ze een aannemer, Stijn, die mee zijn schouders onder het project zet, maar ze hopen ook op de hulp van Jim, een bekende Nederlander. Slagen ze in hun opzet en komen daarbij misschien ook hun eigen wensen uit?


‘De wensenwinkel’ is een echt kerstverhaal. Je snuift de sfeer van kerst en goede voornemens op. Er komen leuk uitgewerkte personages aan bod en het verhaal wordt netjes opgebouwd.

Ook al werd dit boek door twee auteurs geschreven, toch hebben ze elkaar gevonden in hun schrijfstijl. Het lijkt wel alsof Chantal en Saskia hun schrijfstijl op elkaar hebben afgestemd, want het boek leest lekker vlot. Het verhaal wordt verteld vanuit de eerste persoon, maar de hoofdstukken wisselen qua personage dat aan het woord is. Op die manier leer je de vier hoofdpersonen Claire, Josie, Stijn en Jim goed kennen.

Het verhaal blijft wel braaf, dus verwacht geen passionele scenes. Ook emotionele hoogtepunten zijn hier niet aan de orde, maar eerder slow burn romantiek. Het einde van het boek en zeker ook de timing vind ik leuk bedacht. Het verhaal wordt mooi afgerond.

‘De wensenwinkel’ is een leuke feelgood in de aanloop naar de kerstperiode. Dus hou jij van jingle bells en kerstwensen, dan is dit boek zeker voor jou.

Bedankt, uitgeverij Zomer & Keuning, dat ik mocht deelnemen aan de blogtour.

Rating: ****


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: De wensenwinkel

Auteur: Chantal Claassen & Saskia M.N. Oudshoorn

Genre: feelgood

Uitvoering: paperback

Aantal pagina’s: 352

Uitgever: Zomer & Keuning

Verschijningsdatum: 01/11/2022

ISBN: 9789020550931

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page