top of page

Marijke van den Elsen - Liefde niet verplicht

Wanneer Barbara en haar verloofde Koen samen met diens broer Thom op survivalweekend naar de Ardennen trekken, vraagt Barbara haar beste vriendin Nicole mee. Al vanaf het begin botst het tussen Nicole en Thom.

Hij vindt haar niet avontuurlijk genoeg en zij vindt hem een boer. Wanneer Barbara haar enkel verzwikt en genoodzaakt is om samen met Koen terug te keren, ziet Nicole het als een uitdaging om aan Thom te bewijzen dat ze de tocht aankan. Wanneer ’s avonds de tent is opgesteld, het kampvuur brandt en de sterren aan de hemel stralen, beleven ze onverwachts een romantische nacht. Jammer dat Thom zo onuitstaanbaar is, want Nicole is eigenlijk wel toe aan een relatie.

‘Liefde niet verplicht’ is het verhaal dat volgt op ‘Liefde op bestelling’, maar beide verhalen zijn perfect apart te lezen. De titel en de cover passen zeer goed bij het verhaal en zijn uitnodigend. Ook de verhaallijnen schijnen totale feelgood uit. Het verhaal zelf is wat voorspelbaar, maar wel erg leuk. Alleen vond ik de schrijfstijl niet helemaal top. De keuze om vanuit de ik-vorm in de persoon van Nicole te schrijven, is zeker een goede keuze. Het verhaal wordt echter teveel verteld. Nochtans zijn er heel veel dialogen die het verhaal leuk maken, maar als lezer beleef ik te weinig wat er allemaal gebeurt en wordt het nogal vanop afstand meegedeeld. Heel jammer, want er zit absoluut potentie in. Het is voor mij bij een doorsnee leuk feelgood verhaal gebleven.

Bedankt aan uitgeverij De Verhalenfabriek voor dit gewonnen boek.

Rating: ***(*)


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Liefde niet verplicht

Auteur: Marijke van den Elsen

Genre: Feelgood

Uitvoering: ebook

Aantal pagina’s: 100

Uitgever: De Verhalenfabriek

Verschijningsdatum: 21/08/2022

ISBN: 9789461096968

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page