top of page

Malin Stehn - Een gelukkig nieuwjaar

Het is de dag van oud en nieuw en de zeventienjarige Jennifer laat eerder dan verwacht het feestje van haar vriendin Smilla. Ze is van plan om naar huis te gaan, maar onderweg verdwijnt ze spoorloos in de donkere, ijskoude nacht. De ouders van Jennifer en Smilla vieren, aan de andere kant van de stad samen oud en nieuw en hebben geen idee wat er allemaal aan de hand is.

De dag erop komen de ouders van Jennifer erachter dat ze helemaal niet bij Smilla is blijven slapen. Maar waar is ze dan wel? Er volgen angstige dagen vol onzekerheden en de moeder van Jennifer komt erachter dat ze geen idee had wat haar dochter allemaal uitspookte. Nina, de moeder van Smilla, is juist helemaal niet verbaasd. Ze heeft nogal een lage dunk van Jennifer, maar deze mening wordt niet gedeeld door Frederik, de man van Nina. Hij is waarschijnlijk ook nog eens de laatste persoon die Jennifer levend heeft gezien.


‘Een gelukkig nieuwjaar’ begint met Oudejaarsdag, 2018 en wordt als eerste vanuit Frederik, de man van Nina, verteld. Hij heeft eigenlijk helemaal niet zo’n zin in het feestje, maar kan niet zomaar achterblijven. Samen met Nina en hun twee zoons vertrekken ze naar het huis van Lollo en Max. Hun dochter Smilla blijft achter en geeft thuis een feest.


Vervolgens lees je vanuit personage Nina en haar vriendin Lollo, de moeder van Jennifer. Ze zijn al heel erg lang bevriend en hun beide dochters kunnen het ook heel erg goed met elkaar vinden. Op deze bewuste Oudejaarsavond lees je over de laatste ontmoeting tussen Frederik en Jennifer. Daarna ontbreekt ieder spoor van haar. Als lezer krijg je meteen het gevoel dat Frederik meer over de verdwijning van Jennifer weet, maar is dit ook werkelijk zo?


Wat volgt is een psychologische en spannende roman. Ik weet niet of je het een echte thriller kunt noemen. Er is natuurlijk wel de nodige spanning over de verdwijning van Jennifer, maar het draait toch meer om de psychologische elementen tussen de vrienden onderling. Want het blijkt al gauw dat er mensen geheimen voor elkaar hebben en dat Jennifer niet het brave leventje leidde wat haar moeder dacht.


Dit boek krijgt van mij vier sterren. Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: Een gelukkig nieuwjaar Auteur: Malin Stehn

Genre: Psychologische thriller/roman

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 368

Uitgever: Cargo

Verschijningsdatum: oktober 2022

ISBN: 9789403181417



3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page