top of page

Lydia Van Houten - Jachteiland

Alice leidt een eenzaam bestaan op Happy Hunters Island, een Canadees eiland dat zeer op zichzelf is. Ze is getrouwd met Philip, de uitbater van een crematorium, maar ze heeft geen gelukkig huwelijk en mag ook de zaak niet betreden. Volgens Philip heeft ze haar rust nodig om haar hallucinaties en beangstigende nachtmerries te overwinnen.

Alice leeft in een roes van medicatie en flarden uit een verleden dat ze zich amper kan herinneren. Op een dag gaat Alice op onderzoek uit, wat ze voelt aan dat één en ander niet klopt in haar leven. Ze ontdekt zaken die ze beter nooit had geweten.


‘Jachteiland’ is een sterke psychologische thriller. Titel en cover passen erg goed bij het verhaal. Je wordt in dit boek meegenomen in de wereld van Alice vanuit de ik-persoon. De hoofdstukken zijn kort. Je komt onmiddellijk terecht in haar verwarde geestestoestand en vraagt je herhaaldelijk af wat er nu precies aan de hand is. Wat is waarheid en wat zijn waanbeelden? Stukje bij beetje ontdek je samen met het hoofdpersonage allerlei eigenaardigheden die zich op het eiland voordoen. De spanning en sfeer wordt zeer goed weergegeven en het personage Alice is heel goed uitgewerkt. Ook een aantal andere figuren op het eiland leer je geleidelijk aan beter en beter kennen.

Het is een erg meeslepend verhaal, dat je niet opzij kan leggen. Wat een pageturner is dit! ‘Jachteiland’ is een ijzingwekkend verhaal dat je naar adem doet happen en je hart sneller doet kloppen. Beeldend geschreven in een winterse setting. En wanneer je denkt dat het einde in zicht is, bereidt je je beter voor op nog enkele plotwendingen. Een straf verhaal! Een aanrader voor de fans van literaire en psychologische thrillers.


Bedankt aan uitgeverij Kabook voor dit boeiende recensieboek!

Rating: 5*


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Jachteiland

Auteur: Lydia Van Houten

Genre: thriller

Uitvoering: paperback

Aantal pagina’s: 283

Uitgever: Kabook

Verschijningsdatum: 11/10/2022

ISBN: 9789083220680



0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page