top of page

Lucinda Riley - De geheimen van de kostschool

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van.

Detective Jazz Hunter wordt op deze zaak gezet en ze probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending. Er blijkt namelijk veel meer aan de hand te zijn dan alleen een noodlottig ongeval...


Jazz komt ondertussen steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oudleerlingen van de school. Op een dag wordt een van de verdachten vermist en in de kelder wordt een gruwelijke ontdekking gedaan. Jazz weet nu dat ze heel snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden...


Deze detective van Lucinda Riley is een zeer mysterieus en boeiend verhaal. Eén van de leerlingen wordt dood gevonden en de vraag is of het een ongeval of moord is. De politie gelooft namelijk niet dat het allemaal zo onschuldig is en gaat op zoek naar een dader.


Al gauw maak je kennis met Jazz, een personage dat ik heel erg prettig vond. Je leest dan ook veel vanuit dit perspectief, maar ook andere personages komen aan bod. Het verhaal is niet heel spannend, maar er hangt een duistere sfeer en je wil weten waarom deze leerling is gestorven.


Verschillende mensen zijn verdacht en iedereen lijkt ook een motief te hebben. Ondertussen loopt de situatie steeds meer uit de hand en gebeuren er nog meer gruwelijke dingen.


'De geheimen van de kostschool' blijft tot het einde boeiend en ik heb mij dan ook prima vermaakt. De schrijfstijl van Lucinda is wederom fijn. Wat kon die vrouw toch goed schrijven! Als je van detective verhalen houdt is dit zeker een aanrader!

Het boek wordt afgesloten met een kort, maar mooi dankwoord van de zoon van Lucinda.


Ik wil @xanderuitgevers heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar!


Dit boek krijgt van mij vier sterren. Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: De geheimen van de kostschool Auteur: Lucinda Riley

Genre: Detective

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 416

Uitgever: Xander Uitgevers

Verschijningsdatum: mei 2022

ISBN: 9789401617130



4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page