top of page

Kristina Ohlsson - Ongewenst

In Zweden wordt op een regenachtige zomerse dag een klein meisje uit een overvolle trein ontvoerd. Haar moeder is per ongeluk op het vorige station achtergebleven. De bemanning van de trein was op de hoogte gebracht en zou een oogje op het slapende kind houden.

Maar zodra de trein het station van Stockholm inrijdt, is het meisje spoorloos verdwenen. Inspecteur Alex Recht en zijn team, geholpen door onderzoekster Fredrika Bergman, nemen de zaak op zich. Aanvankelijk lijkt het op een klassieke ruzie over de voogdij. Maar als het kind dood wordt gevonden met het woord 'ongewenst' op haar voorhoofd, verandert de zaak in de grootste nachtmerrie van het onderzoeksteam: de jacht op een briljante en meedogenloze moordenaar.


Wat een heerlijke thriller! Dit is zo’n thriller waarbij je gewoon geen idee hebt wie de dader is… Totdat je pas echt bij het einde bent! Dit boek wordt vanuit verschillende personages geschreven. Het zijn korte hoofdstukken die vlot weglezen. Als lezer moet je dus wel continu schakelen. Aan het begin van het hoofdstuk wordt verteld vanuit wie het geschreven is. Dit heeft mij als lezer geholpen om het verhaal te kunnen begrijpen, daardoor had ik er geen last van dat het steeds veranderde vanuit de personages. Elk personage heeft iets toe te voegen aan het verhaal. Door de verschillende personages heen, gaat het verhaal wel verder. Je leest steeds meer toe naar de ontknoping. Ook zit het qua spanning goed. Het verhaal verslapt niet, en het blijft interessant om door te lezen. Steeds op het juiste moment gebeurt er weer iets spannends. Ook de achtergronden van de personages zitten goed in elkaar. Van elk personage kom je persoonlijke dingen te weten die je als lezer helpt om het personage te begrijpen. Juist doordat je als lezer geen idee hebt wie de dader is, blijf je doorlezen. Het enige minpunt wat ik heb ervaren is, dat je niet vanuit de dader leest. Zijn handelingen en het waarom worden pas aan het einde uitgelegd. Ik denk dat het verhaal nog interessanter was geweest als je ook in het hoofd van de dader had kunnen kijken. Naar zijn gevoel en zijn uitleg over het hoe en waarom. Maar desondanks vond ik het een fijne thriller om te lezen. Ik geef het boek 3 sterren.



Titel: Ongewenst

Auteur: Kristina Ohlsson

Genre: Thriller

Uitvoering: Hardcover

Aantal pagina’s: 352

Uitgever: The house of books

Verschijningsdatum: 2010

ISBN: 9789044325621

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page