top of page

Kaat de Kock -Bruiloft in de B&B

Hanne heeft haar leven eindelijk op orde. Ze krijgt er een nieuwe uitdaging bij wanneer ze weddingplanner wordt voor haar vriendin Kristie en verloofde Yassar. Maar dan roept haar vriendin Julia ook haar hulp in bij een groot geheim.

Tot overmaat van ramp belandt Nathan, de vriend van haar moeder, in het ziekenhuis en moet Hanne een plan bedenken om Nathans horecazaak draaiende te houden. Krijgt ze al dit werk geregeld en kan ze intussen ook nog haar eigen relatie staande houden?


‘Bruiloft in de B&B’ is het derde boek van de B&B-reeks. We leren Hanne en haar entourage nog beter kennen, hoewel haar moeder nu meer naar de achtergrond verdwijnt. Hanne komt vanonder moeders vleugels vandaan en is een stuk volwassener geworden. De personages maken allemaal wel een evolutie door, wat het verhaal siert.

Hanne zou zichzelf niet zijn, mochten er geen situaties fout lopen en soms is de oplossing vrij snel en gemakkelijk gevonden, andere vragen om meer inventiviteit. Dit maakt het verhaal leuk en vlot, maar ik miste wel een beetje de humor die ik in de eerdere delen een pluspunt vond.

Het verhaal wordt ook nu in de ik-persoon van Hanne vertelt en leest net zoals de andere delen erg vlot. Er komen heel veel dialogen aan bod, wat ik persoonlijk erg leuk vind. Op die manier leeft het verhaal echt en beleef je het als lezen ook sterk mee. Dit derde deel gaat inhoudelijk minder over het reilen en zeilen in de B&B, maar gaat in de eerste plaats over vriendschap en liefde.

Ik blijf ook fan van de layout van dit boek: een vrolijke cover en leuke tekeningen binnenin.

Ben je op zoek naar een boek waarmee je gezellig achterover kan leunen in de zetel en een vlot verhaal leest waarbij je gewoon kan genieten, dan kom je hiermee zeker aan je trekken.

De B&B-reeks is een aanrader. Dit boek kan eventueel apart gelezen worden, maar dan mis je wel de voorgeschiedenis van deze leuke personages, dus ik raad eerder aan om te beginnen bij het eerste deel. Er zit immers een duidelijke rode draad in deze ontspannende serie.

Bedankt, uitgeverij Hamley Books voor dit recensie-exemplaar. Het was weer genieten.

Rating: 4*


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Bruiloft in de B&B

Auteur: Kaat De Kock

Genre: feelgood

Uitvoering: paperback

Aantal pagina’s: 230

Uitgever: Hamley Books

Verschijningsdatum: 11/10/2022

ISBN: 9789464510423

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page