top of page
Foto van schrijverIsabelle

Jerome Loubry - Toevluchtsoord

“Dit is niet langer een democratie. Dit is een dictatuur.”

Sandrine werkt als journaliste. Wanneer ze te horen krijgt dat ze de erfgename is van haar zopas overleden excentrieke oma, die ze nooit heeft gekend, besluit ze op bezoek te gaan naar het eiland waar haar oma heeft gewoond. Ze hoopt er meer te weten te komen over haar oma en zal meteen het huis uitruimen.


De informatie die ze van de notaris krijgt en de reis naar het eiland verlopen enigszins vreemd. Ter plaatse wordt dit gevoel nog versterkt en beseft ze dat de huidige bewoners bang zijn en een geheim met zich meedragen. Wanneer ze de waarheid ontdekt, is ook haar leven in gevaar.


Wanneer inspecteur Damien Bouchard melding krijgt dat er een zeer verwarde vrouw is aangetroffen op het strand van zijn anders zeer rustige dorp en dat deze vrouw bovendien onder het bloed zit, blijkt het om Sandrine te gaan. Compleet van de kaart verteld ze haar verhaal, maar niemand weet waar ze het over heeft, niemand kan haar verhaal bevestigen en niemand heeft ooit over dit eiland gehoord. En dan wordt er een lijk gevonden dat verband houdt met Sandrines verhaal.

‘Toevluchtsoord’ is mijn eerste kennismaking met deze auteur. Het is een zeer intrigerend verhaal en ik ben erg onder de indruk van het plot en de opbouw. De onheilspellende cover past dan ook perfect bij het verhaal en hetzelfde kan gezegd worden over de titel.


Het boek bestaat uit verschillende delen. In het eerste deel krijg je het verhaal van Sandrine en ook dat van haar oma Suzanne. Dit verhaal is vlot geschreven en op zijn minst zeer boeiend te noemen. Je krijgt op het einde van dit deel ook een antwoord op de vragen die je onvermijdelijk stelt.


De delen die dan volgen, zijn vooral de zoektocht naar de waarheid, naar wat er precies gebeurd is en welke verklaringen er kunnen gegeven worden. Hierbij spelen inspecteur Damien, de psychiater die Sandrine behandelt en Sandrine zelf de hoofdrol. Je krijgt dan ook hun verschillende points of view te lezen.

Hoe verder het verhaal vordert, hoe ingewikkelder het allemaal wordt, dus enige concentratie is wel vereist, maar ik vind wel dat dit verhaal zeer goed in elkaar zit en ondanks de ingewikkelde plot, toch duidelijk wordt gebracht.

Het boek behelst verschillende belangrijke thema’s, die ik niet verder wil benoemen om geen spoilers prijs te geven.


Gezien de psychologische thema’s die worden behandeld, zou het fout zijn om te zeggen dat ik heb genoten van het verhaal, maar ik vond het absoluut boeiend en intens. Dit is geen alledaagse thriller, geen commercieel boek, maar een sterk uitgewerkt verhaal. Lees je graag een intrigerend boek met zwaardere psychische thema’s, dan is dit een absolute aanrader.

Ik kreeg dit boek cadeau van @uitgeverijlannoo, waarvoor hartelijk dank!

Dit boek krijgt van mij vier sterren. Recensie geschreven door Isabelle

Boekspecificaties

Titel: Toevluchtsoord Auteur: Jerome Loubry

Bindwijze: Paperback Aantal bladzijden: 335

Genre: Thriller Uitgever: Boekerij Verschijningsdatum: november 2020 EAN: 9789402315776




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page