top of page

J.B. Ocean - Kersenrood en Kriekezot

Charlie is de eigenares en uitbaatster van de ontbijt- en gezonde lunchbar Broc ’n Roll. Ze werkt met hart en ziel voor haar zaak en haar klanten. Haar vrije tijd brengt ze door met haar zus Lin en hun vriendinnen van de Breezerclub. Op een dag krijgt Charlie een onthutsend bericht dat haar leven op zijn kop zet.

Georgina heeft haar hart verloren aan Italië, waar haar zus Beth woont. Toch komen ze beiden terug naar Antwerpen waar ze jarenlang een modezaak uitbaten.

Georgina en Charlie leren elkaar kennen en dat blijkt voor allebei een ommekeer in hun leven.

‘Kersenrood en kriekezot’ is een feelgood die start met twee afzonderlijke grote verhaallijnen. We volgen Charlie in Antwerpen in het heden en we leren Georgina kennen in Italië in de jaren ’80. Op het eerste zicht lijkt er geen link tussen beide verhalen te zijn. Het leven van Georgina neemt een sprong in de tijd en in het heden is ze gepensioneerd.

Waar ik het eerst jammer vond dat zo een grote tijdsprong werd gemaakt, wordt later in het verhaal duidelijk welke informatie hier nog ontbrak.

Vanuit het perspectief van beide dames lees je het verhaal, dat vlot is geschreven en waarbij de personages leuk en grondig zijn uitgewerkt. Het boek bevat heel wat verschillende thema’s die passen binnen een feelgood en die het verhaal veel vorm geven. Je verveelt je geen moment, dankzij alle bijkomende gebeurtenissen naast de hoofdlijnen. Er zitten heel wat leuke nuances en details in het verhaal, zoals enkele typische Vlaamse woorden.

Eens je verder in het verhaal rolt, wordt ook de keuze van de titel en cover heel duidelijk.

Dit boek is genieten van zoveel meer dan leuke personages in een goed uitgewerkt verhaal. Ik heb genoten! Een zomerse aanrader. Dankjewel, uitgeverij Hamley Books, voor dit fijne recensieboek.

Ik geef het boek vier sterren. Recensie geschreven door Isabelle

Boekspecificaties

Titel: Kersenrood en Kriekezot

Auteur: J.B. Ocean

Genre: Literatuur & Romans

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 280

Uitgever: Hamley Books

Verschijningsdatum: mei 2022

ISBN: 9789464510782




6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page