top of page

Gabriel Bergmoser - De erfenis

Maggie, een jonge vrouw, houdt zich schuil in een slaperig toeristenstadje in Noord-Queensland. Ze doet een poging om haar traumatische jeugd te ontvluchten. Maar dan stuit ze op een levensgevaarlijk drugskartel en ze kan zich niet langer gedeisd houden.

Maggie wordt gedwongen om te vluchten en besluit naar Melbourne te vertrekken. Hier hoopt ze antwoorden te vinden over haar moeder, haar verleden en het leven van haar vader. Maar de problemen blijven zich maar opstapelen. Het blijkt namelijk dat er ook nog een gevaarlijke motorbende achter haar aan zit.


Het begint met een spannende proloog over Maggie en haar vader en dit roept meteen vragen op. Hierna maken we een sprong in de tijd en zijn we een jaar verder. Maggie heeft ondertussen een baantje in een bar gevonden, maar al gauw lopen dingen uit de hand. Ze stuit namelijk op een drugskartel en vanaf dat moment moet ze vluchten. Er volgt een spannend kat en muis spel. Terwijl Maggie meer over haar vader wil weten, wordt ze ook nog eens achterna gezeten door een hele gevaarlijke motorbende.


Je komt ondertussen meer over het verleden van de vader van Maggie te weten en het is al gauw duidelijk dat hij niet de ideale vader voor haar was. Ook zijn er vragen over haar moeder, want waarom heeft zij haar kind verlaten?

De schrijfstijl van Gabriel Bergmoser is fijn, maar het verhaal zelf zit, voor mij persoonlijk, regelmatig vol ongeloofwaardigheden: een vrouw die het, voor een groot deel, helemaal alleen opneemt tegen een drugskartel EN een gevaarlijke motorbende. Er zit veel agressie en actie in het verhaal en het is eigenlijk geen moment rustig.


Ik wil @thrillerlezers en @lsamsterdam heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar. De volledige recensie kun je lezen op de blog van @thrillerlezers.

Dit boek krijgt van mij twee en een halve ster. Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: De erfenis Auteur: Gabriel Bergmoser

Genre: Thriller

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 272

Uitgever: Luitingh-Sijthof

Verschijningsdatum: april 2022

ISBN: 9789024598717




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page