top of page

Ed James – Zonder zintuigen

Een al wekenlang vermiste vrouw wordt zwaargewond langs een autoweg teruggevonden. Ze praat niet en is erg vermagerd. De politie tast volledig in het duister. Wat is er met deze vrouw gebeurd? Wanneer enkele dagen later opnieuw een vermiste persoon in verwarde toestand wordt aangetroffen, blijkt al snel dat er een macaber spel wordt gespeeld met de zintuigen van de slachtoffers…

Inspecteur Aidan Corcoran en forensisch psycholoog Marie Palmer moeten samenwerken om de zaak tot een goed einde te brengen. Als niet veel later nóg een vrouw wordt vermist, beseffen ze dat werkelijk elke seconde telt. Welk motief heeft deze ontvoerder?


Het verhaal dat Zonder Zintuigen vertelt beslaat een tijdsbestek van drie dagen. Boven ieder hoofdstuk wordt de dag en tijd weergegeven. Dat vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal, wat bovendien het leesgemak vergrootte. De titel is zeer passend bij de inhoud van het boek. De slachtoffers worden namelijk één voor één blootgesteld aan een extreme overprikkeling van één van de vijf zintuigen. Iedere stap in het onderzoek van Corcoran en Palmer wordt zeer gedetailleerd verwoord (meestal vanuit het perspectief van Aidan Corcoran), waardoor je je bijna onderdeel gaat voelen van het team. Er zit een mooie opbouw in deze thriller met veel ruimte voor de ontwikkeling van de personages, maar ik miste de op de flaptekst beloofde spanning een beetje. De hoofdstukken waarin Corcoran en Palmer aan het werk zijn worden afgewisseld met een aantal korte hoofdstukken waarin de slachtoffers aan het woord zijn. Deze hoofdstukken hadden van mij wel wat uitgebreider gemogen, waardoor de spanning mijne inziens wat meer opgebouwd had kunnen worden. Zonder Zintuigen was dan wel niet page turner waar ik op gehoopt had, ik heb er wel van genoten. Dit was het eerste deel in een reeks met Aidan Corcoran en Marie Palmer in de hoofdrol. Ik wil er zeker meer van lezen!


Ik beoordeelde het boek met 3 sterren.

Recensie geschreven door Suzanne

Boekspecificaties

Titel: Zonder Zintuigen

Oorspronkelijke titel: Senseless

Auteur: Ed James

Bindwijze: paperback

Aantal bladzijden: 384

Genre: Thrillers en Spanning, Politiethrillers

Uitgever: Harper Collins

Verschijningsdatum: augustus 2020

EAN: 9789402705478
1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page