top of page

Cilla & Rolf Börjlind - Zwarte dageraad

Olivia Rönning heeft besloten om weer terug te keren bij de politie. Ze wordt op een zaak gezet in de provincie Skåne. In een naburig stadje is een gruwelijke kindermoord gepleegd. Een paar dagen later wordt er weer een kind gedood, deze keer in een dorpje vlak buiten Stockholm.

Bij allebei de kinderen, de zeven jaar oude Aram en de driejarige Emelie, is de nek op dezelfde manier gebroken. De brute moorden op deze jonge, onschuldige kinderen veroorzaken een schokgolf door het hele land.


Mette Olsäter van de Rijksrecherche is ook betrokken bij deze gruwelijke zaak. Ze vermoedt dat er racistische motieven in het spel zijn. Er is namelijk een groep die bedreigingen heeft geuit naar de ouders van deze kinderen...


'Zwarte dageraad' is het derde deel in de serie over Oliva Rönning en Tom Stilton en ook deze keer heb ik weer van het verhaal genoten. Het begint met een mysterieuze proloog (op het einde wordt dit stuk pas duidelijk).


De brute moord op Emelie vindt al snel plaats en vanaf dat moment word je helemaal het verhaal ingezogen. Een onschuldig kindje dat op klaarlichte dag wordt vermoord... Wie doet zoiets? Niet veel later wordt het lichaam van de zevenjarige Aram gevonden. Als lezer is het totaal niet duidelijk wie er achter deze moorden zit, wel lijkt alles erop te wijzen dat het uit een racistische hoek komt...


Cilla en Rolf weten goed tot het einde de dader geheim te houden. De schrijfstijl is wederom fijn en ook dat het vanuit verschillende perspectieven wordt verteld maakt het prettig om door te willen lezen. Ik heb mij dan ook geen enkel moment verveeld en begin snel aan het vierde deel: Wiegelied.

Dit boek krijgt van mij vier sterren. Recensie geschreven door Silvie

Boekspecificaties

Titel: Zwarte dageraad

Auteur: Cilla & Rolf Börjlind

Genre: Thriller

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 400

Uitgever: A.W. Bruna

Verschijningsdatum: mei 2015

ISBN: 9789400502185




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page