top of page

Sandra J. Paul - Hamley leert toveren

Het is eind oktober en Hamleys mensenfamilie versiert het huis met spookjes, pompoenen, spinnen en andere gekke spullen. Op Halloween trekt Viola met haar buurmeisje erop uit om snoep te verzamelen. Hamley volgt hen op hun wandeling en komt terecht in een mysterieus huis. Daar blijkt een echte tovenaar aanwezig te zijn en Hamley heeft wel zin in een nieuw avontuur.

‘Hamley leert toveren’ is het nieuwste verhaal in de reeks kinderboeken rond het schattige zwarte katje Hamley. De vaste ingrediënten zijn dan ook aanwezig: Hamley en haar dieren- en mensengezin, een speciaal moment in het jaar en een nieuw avontuur.

Het verhaal wordt verteld vanuit de derde persoon en is op kindermaat en in eenvoudige taal geschreven. De layout is top: een prachtige cover en binnenin gekleurde tekeningen en bladzijden boordevol kattenpootafdrukken. Een boek om voor te lezen of als kind zelf te lezen.

Het verhaal is aangenaam geschreven op een voor kinderen goed te volgen tempo. Het is best wel spannend voor kinderen, want het avontuur speelt zich af op Halloween en er komt wel wat magie aan te pas. Jonge kinderen zullen heel verwonderd zijn over dit bijzondere verhaal. Het is echter niet angstaanjagend.

Sandra J. Paul vond alweer een ideale mix tussen een avontuurlijke en speelse sfeer. Een ideaal boekje voor het najaar en een absoluut aan te raden boekenreeks voor jonge kinderen.

Bedankt, uitgeverij Hamley Books, voor dit recensieboek.

Rating: 5*


Recensie door Isabelle


Boekspecificaties

Titel: Hamley leert toveren

Auteur: Sandra J. Paul

Genre: kinderboek

Uitvoering: hardcover

Aantal pagina’s: 112

Uitgever: Hamley Books

Verschijningsdatum: 28/08/2022

ISBN: 9789464510867


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page