top of page

Kaat De Kock - Selfie

Linde en Julie zijn 16 jaar en beste vriendinnen. Ze delen alles met elkaar. Tijdens de week gaan ze naar dezelfde school en zijn ze klasgenoten, in het weekend gaan ze samen uit. Ze leren jongens kennen in het jeugdhuis en delen hun verliefde gevoelens met elkaar.

Op een dag leert Linde de iets oudere Bram kennen via Facebook. Ze beginnen te chatten en vertellen elkaar heel wat persoonlijke info. Linde wordt al snel verliefd, maar wil niet te snel gaan en wil nog niet afspreken in het echte leven. Om toch een stapje verder te gaan in het opbouwen van vertrouwen, vraagt Bram of Linde hem een pikante foto wil doorsturen. Na lang twijfelen gaat Linde erop in. Maar dan loopt het fout.


‘Selfie’ is een jeugdboek rond het hedendaags thema sexting. De cover past perfect bij het verhaal. De schrijfstijl van Kaat is zeer vlot te lezen. Er zitten heel veel dialogen in het verhaal. De opbouw is zeer goed. Je leert Linde en Julie eerst kennen in hun dagdagelijkse leven en hoe ze zich daarbij voelen. Dan wordt er opgebouwd naar de kennismaking met Bram en het voorstel tot sexting. Dit is heel realistisch verteld en als lezer snap je hoe en waarom Linde bepaalde keuzes maakt. Ook de gevolgen daarvan zijn zeer realistisch beschreven. Het boek is een sterke aanrader voor de jeugd, net omwille van dit actuele thema dat op een goede manier wordt aangekaart.


Dit boek krijgt van mij vijf sterren.

Recensie geschreven door Isabelle

Boekspecificaties

Titel: Selfie

Auteur: Kaat De Kock

Genre: Young Adult

Uitvoering: Hardcover

Aantal pagina’s: 142

Uitgever: Clavis

Verschijningsdatum: juli 2016

ISBN: 9789044827620




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page