top of page

Kiera Cass - De selectie

De selectie vindt plaats in de toekomst. De wereld ziet er anders uit, maar het kastensysteem is terug van weggeweest. America (genoemd naar "Het Oude Land") is een vijf (behoort tot kaste nr.5) en heeft het daarom niet breed thuis. Honger is haar niet onbekend maar samen met haar ouders, zusje en broertje behoudt ze goede moed als muzikante. Ze heeft ook een relatie met Aspen, stiekem want Aspen behoort tot kaste nr.6 en relaties tussen verschillende kasten is not done.

Wanneer Maxon, de kroonprins van het koninkrijk Illea, op zoek gaat naar zijn partner wordt America on


verwachts naar het paleis gestuurd. Ze behoort tot één van de gelukkig uitverkorenen, al ziet America dat anders. Ze heeft er helemaal geen zin in om iedereen achter te laten en om de arrogante kroonprins op zijn wenken te bedienen. Of is hij toch niet zo weerzinwekkend als ze altijd voor ogen gehouden heeft?


De selectie is The Bachelor meets royalty. Ik had er eerst mijn twijfels over omdat ik dacht dat het een catfight ging worden van begin tot eind. Maar ook al komt dat soms aan bod (35 dames die allemaal dingen naar de hand van de kroonprins, dat is natuurlijk vragen om problemen), viel dat reuze mee en was het nooit het hoofditem wat beschreven werd. Het was dan meer onderdeel van of de inleiding tot een ander event dat plaatsvond.


Heerlijke guilty pleasure! Het is het eerste deel van de Selectie-reeks en ik kijk nu al uit naar deel 2. Daar ga ik niet te lang mee wachten om mee te beginnen. Lekker verstand op 0 en onderdompelen in een andere wereld. Het leest ook heel vlot dus een echte aanrader voor "even tussendoor", "ernaast" of "when in the mood".


Beoordeling: 5 sterren


Boekspecificaties:

Titel: De selectie

Auteur: Kiera Cass

Genre: YA

Uitvoering: ebook

Aantal pagina's: 509

Uitgever: Uniebook l Het Spectrum bv (van Goor)

Verschijningsdatum: 7 juli 2014

ISBN: 978 90 00 33835 1


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page