top of page

Cassandra Clare – Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

De kronieken van de academie voor schaduwjagers gaat over Simon en speelt zich af na de gebeurtenissen in het laatste deel van de kronieken van de onderwereld: Stad van vlammen.

Doordat Simon zijn geheugen kwijt is geraakt moet hij alles opnieuw leren. Omdat Simon het hier moeilijk mee heeft besluit hij naar de Academie voor Schaduwjagers te gaan. Op de academie hoopt Simon zijn ware identiteit te vinden.


Met dit boek zet Cassandra Clare weer een goed boek neer in de schaduwjagers wereld. Simon is één van de favoriete personages uit de kronieken van de onderwereld boeken. Dat er nu een boek is waar Simon de hoofdrol in speelt is een groot pluspunt. Het boek bestaat 10 korte verhalen die je in chronologische volgorde meenemen met Simon zijn avontuur om een echte Schaduwjager te worden en zijn identiteit opnieuw te ontdekken. In sommige verhalen wordt er les gegeven over een gebeurtenis in het verleden. Hierdoor is het fijn dat je sowieso de boeken van de kronieken van de onderwereld en de helse creaties hebt gelezen. Dit maakt het verhaal veel begrijpelijker wat Simon is overkomen maar ook de stukjes uit het verleden. De zoektocht van Simon naar zijn ware identiteit raakt je. De frustratie die hij voelt wanneer zijn vrienden het over een gebeurtenis hebben die hij zich niet herinnert is duidelijk voelbaar. Maar de weg die Simon aflegt om achter alles te komen en weer een identiteit te creëeren is de verhaallijn die je maar al te graag wilt volgen. Cassandra Clare zet met dit boek een verhaal neer waarin het opzoek gaan naar je ware identiteit centraal staat. Maar ook vriendschap, liefde, verdriet en onrecht komen naar voren. Kortom is dit boek een leuke toevoeging in de schaduwjagers wereld collectie en er zeker een die je gelezen moet hebben. Want zeg nou eerlijk, hoe leuk is het om weer even samen te zijn met alle karakters uit de kronieken van de onderwereld.


Ik gaf het boek 5 sterren.

Recensie geschreven door Joëlle

Boekspecificaties

Titel: Kronieken van de academie voor Schaduwjagers

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Young adult

Uitvoering: Paperback

Aantal pagina’s: 589

Uitgeverij: Uitgeverij Moon

Verschijningsdatum: 16 augustus 2017

ISBN: 9789048833948




2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page