top of page

E.M.R. Koopman - Op glad ijs (en andere verhalen)

Een verhalenbundel met drie totaal verschillende verhalen, waarvan ‘Op Glad IJs’ er één is.

Dezelfde Golflengte

In dit verhaal maak je kennis met Roos, een doof meisje, dat een bijzondere band heeft met haar opa, die erg afgelegen woont. Na een aardbeving is er geen contact met hem te krijgen. Het gebied waar haar opa woont wordt afgesloten en er lijkt niets anders op te zitten dan af te wachten op de inzet van reddingswerkers. Roos kan zich daar niet bij neerleggen en gaat op pad. Een ontroerend verhaal over de band tussen een grootvader en zijn kleindochter, wat me met warme gevoelens terug deed denken aan de band die ik zelf met mijn opa had.


Op Glad IJs

Een spannend verhaal waarin Levi de hoofdrol speelt. Je wordt ondergedompeld in de duistere wereld van kunstvervalsing. Ondanks dat het gaat om een kort verhaal, zit er een fijne opbouw in het verhaal. Er is zelfs ruimte voor een plottwist. Geweldig gedaan!

Onze man van weinig woorden

Het laatste verhaal in deze bundel is een oorlogsverhaal, geschreven vanuit het perspectief van zowel Jan en Lies (Liesbeth), die elkaar na 50 jaar weer ontmoeten nadat Jan, die ondergedoken zat op de boerderij van Lies’ ouders, moest vluchten vanwege verraad. Ontroerend met een vleugje romantiek, wat de ernst van de situatie een beetje verzacht. Een verhaal zoals we er helaas velen kennen, maar die nooit vergeten mogen worden! Leeservaring

Mijn favoriete verhaal is toch wel het verhaal waarin de titel van deze bundel terugkomt. Maar omdat de drie verhalen zo verschillend zijn, is het lastig om ze met elkaar te vergelijken. Of je nu van spannende verhalen houdt, van historische fictie of van feelgood; je komt in deze bundel van alles wat tegen. Ik heb ervan genoten en kan je deze verhalenbundel van harte aanbevelen!

Recensie geschreven door Suzanne

Boekspecificaties

Titel: Op Glad IJs en andere verhalen

Auteur: E.M.R. Koopman

Bindwijze: E-book

Genre: Korte verhalen

Uitgeverij: Books and Butterflies

ISBN: 9789464510621

Verschijningsdatum: 29 april 2022
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page